Workshop “Modul de a fi al psihoterapeutului” – Norbert Apter

Locatie:
Online, pe Zoom
Data:
28 noiembrie 2020, ora 15:00

Prezentare

Modul de a fi într-o relație a psihoterapeutului este, fără îndoială, un factor cheie în procesul psihoterapeutic. Oricare ar fi metoda aleasă de psihoterapie.
Într-adevăr, la jumătatea secolului al XX-lea, Carl R. Rogers, care a cercetat subiectul mai mult decât oricine altcineva, a ajuns la concluzia că rolul principal al psihoterapeutului era unul relațional și așadar se încadrează în „modul de a fi” . Prin numeroasele sale cercetări, a adus la lumină bazele și componentele de bază ale acestui rol: facilitatorul.
Destul de interesant, în secolul 21, tot mai mulți psihoterapeuți au ales să îmbine diverse metode de psihoterapie. Fie că au ales să facă o așa-numită Psihoterapie eclectică sau o Psihoterapie integrativă, ele includ cel mai adesea fundamentele lui Carl R. Rogers și abordarea umanistă a modului de a fi al psihoterapeutului.
În cadrul acestui atelier, vom analiza astfel acest rol primordial al psihoterapeutului (facilitatorul) și vom verifica împreună ce cuprinde și cum susține procesul de psihoterapie – dincolo de metode.
 
Absolvent la Harvard (M.Ed.), Norbert Apter are experiență și profesează ca psihoterapeut în sesiuni individuale și de grup din 1988. Este recunoscut la nivel federal în Elveția. A absolvit două specializări în psihoterapie: abordarea centrată pe persoană (Carl R. Rogers) și Psihodrama (J.L. Moreno). În fiecare dintre ele este antrenor acreditat, supervizor și psihoterapeut. Este considerat un pionier al psihodramei umaniste în Elveția de limbă franceză
Pe lângă practica sa privată ca psihoterapeut, Norbert Apter este partener fondator al Institutului ODeF din Geneva (www.odef.ch): în acest context, a supravegheat și format numeroși psihoterapeuți în diverse aspecte ale profesiei lor. De asemenea, a condus sute de instruiri în domeniul competențelor ușoare, precum și sesiuni TeamCaring, TeamBuilding și mediere în instituții, companii, organizații internaționale în Elveția și în toată Europa.

Workshopul va dura 3 ore, iar cel puțin jumătate din sesiune va fi experiențială.

Pret eveniment: 80.00lei

Stoc epuizat