Transforming the TSM Trauma Triangle in Post – Traumatic Growth

Reducere!
Locatie:
Valea Merilor, Predesti, Dolj
Data:
27 - 29 octombrie 2023

Prezentare

Te anunțăm cu entuziasm că al patrulea workshop ce face parte din cele 4 ce compun nivelul 1 de formare Therapeutic Spiral Model, Transforming the TSM Trauma Triangle to Post-traumatic Growth, va avea loc langă Craiova, în perioada 27 – 29 0ctombrie 2023.

De data acesta workshopul se va desfășura la țară, într-o locație idilică aflată în Valea Merilor, Comuna Predești, județul Dolj, la aproximativ 12 km distanță de Craiova, lângă pădure și livada cu meri ce oferă un peisaj pitoresc și relaxant, ideal pentru o experiență de învățare și lucru cu sine de neuitat.

Poți beneficia optional de cazare si masa în limita locurilor disponibile, în incintă, costul fiind de 130 de lei/ persoană. Pentru cei ce nu opteaza pentru cazare, putem asigura 3 mese pe zi (mic dejun, prânz și cină), costul fiind de 50 de lei/ persoana/ zi.

Costul pentru participare este de 1250 de lei. Până pe 15 octombrie 2023 workshopul este redus 40%.

Poți să te înscrii la acest workshop chiar dacă nu ai participat la cele precedente, pentru că acestea vor fi reluate în curând.

TSM – Modelul Spiralei Terapeutice nivelul 1

Te-ai gândit vreodată că în lucrul cu trauma, clientul poate fi retraumatizat?

TSM este psihodramă clinică inovativă pentru tratarea tulburării de stres posttraumatic în mod eficient și în siguranță cu ajutorul hărții rolurilor interioare.

Cele 4 ateliere ce alcătuiesc nivelul 1 de formare în TSM – Modelul Spiralei Terapeutice sunt:

 • Containment: The Key to Safety with Action Methods (Continerea: cheia siguranței prin metode de acțiune)
 • The Brain in Action: The Neurobiology of Trauma (Creierul în acțiune: neurobiologia traumei)
 • Making Friends with Defenses in Action (Împrietenirea cu apărările în acțiune
 • Transforming the TSM Trauma Triangle to Post-traumatic Growth (Transformarea triunghiului traumei TSM în creștere post-traumatică) – 27 – 29 octombrie 2023

 

În acest atelier, începem să ne concentrăm asupra rolurilor bazate pe traume ale TSIRA prin învățarea Triunghiului Traumei TSM – o configurație care clarifică ciclul distructiv al Victimei, Hărțuitrului și Autorității care Abandonează. În tratamentul dependențelor, Triunghiul lui Karpman este binecunoscut cu rolurile interpersonale de Victimă, Hărțuitor și Salvator. Prin ani de experiență clinică, am redefinit acest triunghi pentru a reprezenta experiența interiorizată a supraviețuitorului traumei. Folosind teoria rolurilor, Triunghiul Traumei TSM încorporează rolurile bazate pe traume ale Victimei, Hățuitorului și Autorității care Abandonează, aceasta din urmă fiind interiorizat atunci când nu există niciun salvator disponibil în lumea interpersonală. Rolul TSM al Autorității care Abandonează ajută la descriea modului în care supraviețuitorii traumei învață să se abandoneze pe sine până la disociere, auto-vătămare, dependențe, tulburări de alimentație și lipsă de îngrijire de sine.

Rolul Autorității care Abandoneaza a fost inspirat, parțial, de lucrarea lui Dusty Miller (Miller, D. [1994] Women who hurt themselves: A book of hope and understanding. Harper Collins Publishers, Inc. New York, NY.) despre un tipar de comportament pe care ea l-a descris drept Sindromul de reconstituire a traumei și un rol pe care l-a numit Martor care nu protejează.

Triunghiul Traumei reprezintă un circuit închis de energie încorporat în structura personalității celor care au supraviețuit cruzimii sau traumei, repetându-se ca modele de abuz și neglijare de-a lungul vieții. Prin drame (puneri in scena) personale, acest workshop oferă instrumente pentru a transforma rolurile bazate pe traume, dând putere transformării de la neglijarea de sine la îngrijirea de sine și insuflând rezolvarea sănătoasă a problemelor în viața de zi cu zi. Rolul transformator al Autorității Adecvate este predat ca antidot pentru a rămâne blocat în Triunghiul Traumei TSM.

Evaluarea și punerea în in scena a Triunghiului Traumei TSM este predată ca un instrument de forma ”pix și hârtie”, în acțiune prin explorarea triunghiului și/sau prin utilizarea sociodramei sau psihodramelor individuale.

Obiective – Participanții vor fi capabili să:

 • Descrie Triunghiul Traumei TSM și numeroasele sale utilizări în educație, terapie și organizații.
 • Explice metodele de evaluare în lucrul cu rolurile TSM bazate pe traume de victimă, hărțuitor și autoritate care abandoneaza.
 • Demonstreze modalități de integrare a rolurilor predefinite ale TSM pentru a pune în aplicare și transforma rolurile bazate pe traume în siguranță și fără re-traumatizare.
 • Explice modelul lor personal pe Triunghiul Traumei.
 • Transforme tiparul identificat și sa construiască rolul de Autoritate Adecvată care poate opri tiparul repetitiv interiorizat al traumei.
 • Descrie modul în care aceștia vor aplica învățarea din acest atelier în mediul lor profesional.

 

Ce este TSM?

Modelul Spiralei Terapeutice a fost dezvoltat de către formatori, educatori și practicieni în psihodramă, sociometrie și psihoterapie de grup certificați de către consiliu – Kate Hudgins, Ph.D. și Francesca Toscani, M.Ed. TEP. TSM este o integrare a psihodramei clasice, a teoriei atașamentului și a progreselor recente în neurobiologia interpersonală și teoria traumei pentru a oferi siguranță și structură suplimentară atunci când lucrăm cu traume.

Modelul Spiralei Terapeutice (TSM) este o formă de psihodramă modificată clinic utilizată pentru tratamentul sigur și eficient al traumei. De la înființarea TSM în 1992, mii de oameni din întreaga lume au beneficiat de aplicarea acestuia. TSM abordează traume rezultate din abuz fizic/emoțional, abuz sexual din copilărie, viol și agresiune sexuală, conflicte etnice, tortură și alte forme de violență politică sau structurală. TSM se bazează pe premisa că supraviețuitorii traumei trebuie să aibă resurse adecvate cu un set de roluri care pot fi interiorizate pentru o mai mare conștientizare, reziliență și creștere post-traumatică. Doar atunci când acest lucru este realizat, supraviețuitorii pot explora, înțelege și elibera pe deplin de impactul debilitant al evenimentelor traumatice.

Din 1992 până în 1995, un grup de practicieni și formatori certificați în psihodramă, sociometrie și psihoterapie de grup s-au unit pentru a face psihodrama sigură chiar și pentru cei mai vulnerabili oameni. Acest grup a fost folosit ca laborator in-vivo pentru a dezvolta structurile și intervențiile psihodramei modificate clinic pentru traume, care este Modelul Spiralei Terapeutice. La rândul său, în spiritul modelului psihodramatic, aceștia au încercat unul pe altul această abordare pentru a găsi ce funcționează și ce nu și apoi au testat-o ​​în lumea reală cu clienții.

TSM este un sistem clinic organic care s-a dezvoltat pe parcursul a mii de ore de lucru cu peste 100 de supraviețuitori ai PTSD din întreaga lume, de la cabinete de psihoterapie până la deșerturile din Orientul Mijlociu și centre universitare de sănătate mintală din China. Suntem recunoscători că TSM a fost condimentat cu contribuția multor instructori, clienți și alții implicați și este astfel aplicabil în multe situații care implică traume și stres.

Trainer: Ina Hogenboom

 • Psiholog inregistrat NIP;
 • Trainer, Educator și Practicant în Psihodramă (TEP);
 • Certificat European de Psihoterapie (ECP);
 • Team leader TSM;
 • Consilier specializat în Critical Incident Debriefing (CID).

Ina are mulți ani de experiență ca psiholog senior care lucrează pentru ministere guvernamentale, firme de avocatură, companii de asigurări, poliție, instituții de sănătate mintală etc. A tratat angajații cu probleme complicate și a colaborat cu psihiatri, neuropsihologi și mediatori.

În companii, ea a oferit suport și consiliere pentru management în abordarea problemelor psihologice și pe teme precum stresul, traumele, crizele, comunicarea și reziliența. Ea a oferit cursuri de formare în cadrul companiei pentru angajați și manageri despre auto-management, satisfacție și vitalitate în muncă, management al energiei și traume.

Ina lucrează în prezent în practică privată ca psiholog specializat în consiliere, coaching, training, terapie și educație. Pe lângă îndrumare, training și coaching, ea oferă și formare acreditată în lucrul cu psihodrama (în coaching, training, terapie). Ea susține în mod regulat workshop-uri la conferințe internaționale și lucrează cu clienți și colegi la nivel internațional. O mare parte din munca ei actuală se concentrează pe educare, formare și terapia traumei (live și online).

Ina formează oamenii să folosească TSM în munca lor și a contribuit la noua carte despre TSM, care va fi publicată în curând. Ea a scris un capitol despre utilizarea identificării proiective în cadrul acestui model pentru a ghida în siguranță creșterea post-traumatică.

În munca sa, ea combină psihologia pozitivă cu tehnicile active. Concentrându-se pe spontaneitate, forță mentală și rezistență, îi ajută pe oameni să-și folosească din nou creativitatea pentru a găsi soluții.

Workshopul va fi susținut în limba engleză. Locurile sunt limitate. 

Înscrierea se va face prin accesarea butonului ”Înregistrare” și completarea câmpurilor, iar plata prin transfer bancar în contul asociației, pe care il veți primi ulterior înscrierii.
ATENȚIE! Înscrierea fără efectuarea plății nu garantează rezervarea unui loc la acest workshop.

Mai multe detalii despre TSM puteti gasi aici.

 

Pret eveniment: 1,250.00lei 750.00lei

Numar de locuri