The Brain in Action: The Neurobiology of Trauma

Locatie:
Falcultatea de Teologie, ULB Sibiu
Data:
18 - 20 noiembrie 2022

Prezentare

TSM – Modelul Spiralei Terapeutice nivelul 1

Te-ai gândit vreodată că în lucrul cu trauma, clientul poate fi retraumatizat?

TSM este psihodramă clinică inovativă pentru tratarea tulburării de stres posttraumatic în mod eficient și în siguranță cu ajutorul hărții rolurilor interioare.

Cele 4 ateliere ce alcătuiesc nivelul 1 de formare în TSM – Modelul Spiralei Terapeutice sunt:

 • Containment: The Key to Safety with Action Methods (Continerea: cheia siguranței prin metode de acțiune) 18-20 martie 2022
 • The Brain in Action: The Neurobiology of Trauma (Creierul în acțiune: neurobiologia traumei) – 18-20 noiembrie 2022 
 • Making Friends with Defenses in Action (Împrietenirea cu apărările în acțiune) – 31 martie – 2 aprilie 2023
 • Transforming the TSM Trauma Triangle to Post-traumatic Growth (Transformarea triunghiului traumei TSM în creștere post-traumatică) – toamna 2023 (perioada urmează să fie stabilită)

Acest curs predă în mod specific Neurobiologia PTSD prin acțiune în scenă. Examinăm multe situații simulate și reale, participanții aducând poveștile lor și ale clienților în grupul didactic. Folosirea tehnicii creierului în acțiune, un mod unic TSM de a demonstra schimbările neurobiologice din creier, le permite oamenilor un instrument vizual de învățare care ajută la traducerea limbajului adesea dificil al neurobiologiei interpersonale într-o structură de acțiune simplă.

Ce înveți în acest workshop?

 •  Afli cele mai recente cercetări asupra creierului și atașamentului ca fiind afectate de traumă;
 • Descoperi motivul pentru care tratamentul experiențial este tratamentul cel mai potrivit pentru traume și alte tulburări legate de stres, inclusiv dependențe și tulburări de alimentație;
 • Înveți despre structurile și procesele, atât ale creierului sănătos, cât și ale creierului traumatizat, prezentate printr-o punere în scenă a creierului în acține;
 • Aprofundezi intervenția clinică prin acțiune a dublului corporal specific TSM;
 • Exersezi modul în care poți să aplici noțiunile și tehnicile pe care le vei învăța din acest atelier în cadrul tău profesional.

Ce este TSM?

Modelul Spiralei Terapeutice a fost dezvoltat de către formatori, educatori și practicieni în psihodramă, sociometrie și psihoterapie de grup certificați de către consiliu – Kate Hudgins, Ph.D. și Francesca Toscani, M.Ed. TEP. TSM este o integrare a psihodramei clasice, a teoriei atașamentului și a progreselor recente în neurobiologia interpersonală și teoria traumei pentru a oferi siguranță și structură suplimentară atunci când lucrăm cu traume.

Modelul Spiralei Terapeutice (TSM) este o formă de psihodramă modificată clinic utilizată pentru tratamentul sigur și eficient al traumei. De la înființarea TSM în 1992, mii de oameni din întreaga lume au beneficiat de aplicarea acestuia. TSM abordează traume rezultate din abuz fizic/emoțional, abuz sexual din copilărie, viol și agresiune sexuală, conflicte etnice, tortură și alte forme de violență politică sau structurală. TSM se bazează pe premisa că supraviețuitorii traumei trebuie să aibă resurse adecvate cu un set de roluri care pot fi interiorizate pentru o mai mare conștientizare, reziliență și creștere post-traumatică. Doar atunci când acest lucru este realizat, supraviețuitorii pot explora, înțelege și elibera pe deplin de impactul debilitant al evenimentelor traumatice.

Din 1992 până în 1995, un grup de practicieni și formatori certificați în psihodramă, sociometrie și psihoterapie de grup s-au unit pentru a face psihodrama sigură chiar și pentru cei mai vulnerabili oameni. Acest grup a fost folosit ca laborator in-vivo pentru a dezvolta structurile și intervențiile psihodramei modificate clinic pentru traume, care este Modelul Spiralei Terapeutice. La rândul său, în spiritul modelului psihodramatic, aceștia au încercat unul pe altul această abordare pentru a găsi ce funcționează și ce nu și apoi au testat-o ​​în lumea reală cu clienții.

TSM este un sistem clinic organic care s-a dezvoltat pe parcursul a mii de ore de lucru cu peste 100 de supraviețuitori ai PTSD din întreaga lume, de la cabinete de psihoterapie până la deșerturile din Orientul Mijlociu și centre universitare de sănătate mintală din China. Suntem recunoscători că TSM a fost condimentat cu contribuția multor instructori, clienți și alții implicați și este astfel aplicabil în multe situații care implică traume și stres.

Trainer: Ina Hogenboom

 • Psiholog inregistrat NIP;
 • Trainer, Educator și Practicant în Psihodramă (TEP);
 • Certificat European de Psihoterapie (ECP);
 • Team leader TSM;
 • Consilier specializat în Critical Incident Debriefing (CID).

Ina are mulți ani de experiență ca psiholog senior care lucrează pentru ministere guvernamentale, firme de avocatură, companii de asigurări, poliție, instituții de sănătate mintală etc. A tratat angajații cu probleme complicate și a colaborat cu psihiatri, neuropsihologi și mediatori.

În companii, ea a oferit suport și consiliere pentru management în abordarea problemelor psihologice și pe teme precum stresul, traumele, crizele, comunicarea și reziliența. Ea a oferit cursuri de formare în cadrul companiei pentru angajați și manageri despre auto-management, satisfacție și vitalitate în muncă, management al energiei și traume.

Ina lucrează în prezent în practică privată ca psiholog specializat în consiliere, coaching, training, terapie și educație. Pe lângă îndrumare, training și coaching, ea oferă și formare acreditată în lucrul cu psihodrama (în coaching, training, terapie). Ea susține în mod regulat workshop-uri la conferințe internaționale și lucrează cu clienți și colegi la nivel internațional. O mare parte din munca ei actuală se concentrează pe educare, formare și terapia traumei (live și online).

Ina formează oamenii să folosească TSM în munca lor și a contribuit la noua carte despre TSM, care va fi publicată în curând. Ea a scris un capitol despre utilizarea identificării proiective în cadrul acestui model pentru a ghida în siguranță creșterea post-traumatică.

În munca sa, ea combină psihologia pozitivă cu tehnicile active. Concentrându-se pe spontaneitate, forță mentală și rezistență, îi ajută pe oameni să-și folosească din nou creativitatea pentru a găsi soluții.

 

Workshopul va fi susținut în limba engleză. Locurile sunt limitate. 

Program: 18 – 20 noiembrie

Vineri, 18 noiembrie – 16:00 – 21:00

Sambata, 19 noiembrie – 10:00 – 17:00

Duminica, 20 noiembrie – 10:00 – 16:00

 

Evenimentul este in curs de acreditare la Colegiul Psihologilor din Romania.

Costul acestui workshop este de 1250 de lei (18 ore de formare).
Membrii ARPsiC și SPJLM vor plăti un cost redus în baza dovezii de apartenență, acesta fiind 1050 de lei.

Înscrierea se va face prin accesarea butonului ”Înregistrare”, selectarea uneia dintre cele 2 variante de înscriere și completarea câmpurilor, iar plata prin transfer bancar în contul asociației, pe care il veți primi ulterior înscrierii.
ATENȚIE! Înscrierea fără efectuarea plății nu garantează rezervarea unui loc la acest workshop.

Mai multe detalii despre TSM puteti gasi aici.

Pret eveniment: 1,250.00lei

Stoc epuizat