Containment: The Key to Safety with Action Methods

Locatie:
București, Uzinexport
Data:
18 - 20 martie 2022

Prezentare

TSM – Modelul Spiralei Terapeutice nivelul 1

Te-ai gândit vreodată că în lucrul cu trauma, clientul poate fi retraumatizat?

TSM este psihodramă clinică inovativă pentru tratarea tulburării de stres posttraumatic în mod eficient și în siguranță cu ajutorul hărții rolurilor interioare.

Cele 4 ateliere ce alcătuiesc nivelul 1 de formare în TSM – Modelul Spiralei Terapeutice sunt:

 • Containment: The Key to Safety with Action Methods (Continerea: cheia siguranței prin metode de acțiune) 18-20 martie 2022
 • The Brain in Action: The Neurobiology of Trauma (Creierul în acțiune: neurobiologia traumei) – toamna 2022 (perioada urmează să fie stabilită)
 • Making Friends with Defenses in Action (Împrietenirea cu apărările în acțiune) – primăvara 2023 (perioada urmează să fie stabilită)
 • Transforming the TSM Trauma Triangle to Post-traumatic Growth (Transformarea triunghiului traumei TSM în creștere post-traumatică) – toamna 2023 (perioada urmează să fie stabilită)

Pe parcursul acestui curs vă prezentăm șablonul sau protocolul general pentru desfășurarea psihodramei TSM și toate metodele de terapie experiențială în siguranță, indiferent de problemele pe care le prezintă supraviețuitorii traumei. Atomul de rol intern al supraviețuitorului traumei (TSIRA) este prezentat în deplinătatea sa. Atelierul va demonstra cum rolurile interne ale TSM, în special rolurile prescriptive ale TSIRA, pot fi adaptate pentru a ajuta la trauma reziduală prin conținere și recunoaștere precisă. Participanții învață să echilibreze gândirea și sentimentele, astfel încât amintirile vechi, neprocesate, să poată fi păstrate în siguranță în prezent și reexaminate din perspectiva aici și acum pentru a găsi noi soluții pentru vechile modele de traume repetitive.

Acest atelier predă, de asemenea, o intervenție de acțiune de bază TSM numită Dublul de Conținere (Containing Double – CD) (Toscani & Hudgins, 1993), care ajută clienții cu traume să își echilibreze părțile creierului responsabile cu gândirea și emoțiile. Acest lucru le permite să rămână în prezent și să întreprindă acțiuni noi, spontane și creative. Demonstrarea și punerea în practică supravegheată a CD-ului arată cum poate fi creat un mediu conținător adaptabil pentru gânduri obsesive, apărări și sentimente profunde. CD-ul devine o punte de la apărare la a fi prezent în aici și acum și este cea mai folosită intervenție TSM la nivel mondial, alături de dublul corporal (Body Double) (Hudgins & Toscani, 2013).

Ce inveti in acest workshop?

 • Conceptul de CONȚINERE (Containement) și motivele pentru care este nevoie de aplicarea lui, utilizând metode experiențiale;
 • Cum să identifici la clienții tăi și să dezvolți rolurile prescriptive (ce pregătesc clientul pentru explorarea traumei), rolurile ce emerg din traumă (perpetrator, wounded child, abandoning authority ) și rolurile de creștere post-traumatică (care direcționează clientul către starea de vindecare);
 • Cum să utilizezi tehnica Containing double (dublul de conținere) pentru a explora și asigura echilibrul gândirii și simțirii în interacțiunea terapeutică și post-terapeutică;
 • Cum să creezi un proces și mediu conținător de siguranță pentru client, în vederea exprimării sentimentelor profunde de doliu, durere, furie, disperare și teroare pentru dezvoltărea reparatoare;
 • Cum să facilitezi recunoașterea corectă a gândurilor și sentimentelor pentru a ghida clientul către creșterea post-traumatică;
 • Exerciții practice și demonstrative de lucru în cadre specifice mai multor tipuri de traumă.

Dublul de conținere (containing double)

 • ajută la menținerea unei conexiuni depline între gândire și simțire;
 • ajută la schimbul de informații stocate între creierul drept și creierul stâng;
 • încetinește și menține/conține sentimentele, imaginile, senzațiile, mirosurile etc., până când pot fi atașate cuvintelor.

Dublul corporal (body double)

 • crează o experiență corporală sigură, solidară;
 • învață clientul să respire profund și să încetinească, pentru a calma amigdala;
 • reduce disocierea, astfel încât clienții să devină conștienți de corpul lor într-un sens bun;
 • stabilește un sentiment de siguranță în corpurile lor în aici și acum;
 • urmeză pași concreți pentru a continua conștientizarea și conexiunea cu propriul corp după încheierea psihodramei.

 

Ce este TSM?

Modelul Spiralei Terapeutice a fost dezvoltat de către formatori, educatori și practicieni în psihodramă, sociometrie și psihoterapie de grup certificați de către consiliu – Kate Hudgins, Ph.D. și Francesca Toscani, M.Ed. TEP. TSM este o integrare a psihodramei clasice, a teoriei atașamentului și a progreselor recente în neurobiologia interpersonală și teoria traumei pentru a oferi siguranță și structură suplimentară atunci când lucrăm cu traume.

Modelul Spiralei Terapeutice (TSM) este o formă de psihodramă modificată clinic utilizată pentru tratamentul sigur și eficient al traumei. De la înființarea TSM în 1992, mii de oameni din întreaga lume au beneficiat de aplicarea acestuia. TSM abordează traume rezultate din abuz fizic/emoțional, abuz sexual din copilărie, viol și agresiune sexuală, conflicte etnice, tortură și alte forme de violență politică sau structurală. TSM se bazează pe premisa că supraviețuitorii traumei trebuie să aibă resurse adecvate cu un set de roluri care pot fi interiorizate pentru o mai mare conștientizare, reziliență și creștere post-traumatică. Doar atunci când acest lucru este realizat, supraviețuitorii pot explora, înțelege și elibera pe deplin de impactul debilitant al evenimentelor traumatice.

Din 1992 până în 1995, un grup de practicieni și formatori certificați în psihodramă, sociometrie și psihoterapie de grup s-au unit pentru a face psihodrama sigură chiar și pentru cei mai vulnerabili oameni. Acest grup a fost folosit ca laborator in-vivo pentru a dezvolta structurile și intervențiile psihodramei modificate clinic pentru traume, care este Modelul Spiralei Terapeutice. La rândul său, în spiritul modelului psihodramatic, aceștia au încercat unul pe altul această abordare pentru a găsi ce funcționează și ce nu și apoi au testat-o ​​în lumea reală cu clienții.

TSM este un sistem clinic organic care s-a dezvoltat pe parcursul a mii de ore de lucru cu peste 100 de supraviețuitori ai PTSD din întreaga lume, de la cabinete de psihoterapie până la deșerturile din Orientul Mijlociu și centre universitare de sănătate mintală din China. Suntem recunoscători că TSM a fost condimentat cu contribuția multor instructori, clienți și alții implicați și este astfel aplicabil în multe situații care implică traume și stres.

 

Formatori:

Dr. Kate Hudgins

Kate Hudgins, Ph.D., TEP, este un lider inspirațional și un formator astral, cunoscut în întreaga lume pentru modelul său inovator de tratament sigur și eficient al traumei.

Recunoscută ca expert internațional și autoare în descrierea traumei, Kate are o pregătire clinică riguroasă în psihologie, psihodramă și psihoterapie experiențială, precum și învățare interculturală și indigenă și aduce cu sine propria ei experiență de viață.

Alături de Francesca Toscani, M.Ed., TEP, dr. Kate a dezvoltat, perfecționat și predat Modelul Spiralei Terapeutice, metodă de vindecare pentru supraviețuitorii traumei, în mai mult de 35 de țări. Ea este psihoterapeut și trainer experiențial de mai bine de 40 de ani, aducând spontaneitate, creativitate și vindecare persoanelor care au experimentat traume în situații diverse.

Dr. Kate este bine cunoscută pentru munca sa în Asia din ultimii 17 ani, unde a pregătit cu succes personalul primului centru de sănătate mintală de la Universitatea Hua Qiao din Xiamen, China și a construit mai multe echipe specializate în vindecare prin acțiune în Taiwan. Ea a adus TSM în 35 de țări, iar in ultimii ani predă și în Europa în Norvegia, Suedia, Spania, Croația și România. Ea menține un grup de antrenament pe Coasta de Vest în San Francisco și un grup de antrenament pe Coasta de Est în Philadelphia în SUA, menținând în același timp un program internațional încărcat. Datorită extinderii TSM, peste 100 de oameni au obținut certificarea prin Programul Internațional de Formare de Certificare TSI în Terapie Traumatică din întreaga lume.

Ina Hogenboom

 • Psiholog inregistrat NIP;
 • Trainer, Educator și Practicant în Psihodramă (TEP);
 • Certificat European de Psihoterapie (ECP);
 • Lider de echipă TSM;
 • Consilier specializat în Critical Incident Debriefing (CID).

Ina are mulți ani de experiență ca psiholog senior care lucrează pentru ministere guvernamentale, firme de avocatură, companii de asigurări, poliție, instituții de sănătate mintală etc. A tratat angajații cu probleme complicate și a colaborat cu psihiatri, neuropsihologi și mediatori.

În companii, ea a oferit suport și consiliere pentru management în abordarea problemelor psihologice și pe teme precum stresul, traumele, crizele, comunicarea și reziliența. Ea a oferit cursuri de formare în cadrul companiei pentru angajați și manageri despre auto-management, satisfacție și vitalitate în muncă, management al energiei și traume.

Ina lucrează în prezent în practică privată ca psiholog specializat în consiliere, coaching, training, terapie și educație. Pe lângă îndrumare, training și coaching, ea oferă și formare acreditată în lucrul cu psihodrama (în coaching, training, terapie). Ea susține în mod regulat workshop-uri la conferințe internaționale și lucrează cu clienți și colegi la nivel internațional. O mare parte din munca ei actuală se concentrează pe educare, formare și terapia traumei (live și online).

Ina formează oamenii să folosească TSM în munca lor și a contribuit la noua carte despre TSM, care va fi publicată în curând. Ea a scris un capitol despre utilizarea identificării proiective în cadrul acestui model pentru a ghida în siguranță creșterea post-traumatică.

În munca sa, ea combină psihologia pozitivă cu tehnicile active. Concentrându-se pe spontaneitate, forță mentală și rezistență, îi ajută pe oameni să-și folosească din nou creativitatea pentru a găsi soluții.

 

Workshopul va fi susținut în limba engleza și va avea traducere. Locurile sunt limitate. Accesul se va face conform reglementărilor în vigoare la acel moment (Certificat Verde sau test PCR).

Locație: UZINEXPORT București

Program: 18 – 20 martie, 6 ore zilnic astfel:

Vineri, 18 martie – 12:00 – 19:00

Sambata, 19 martie – 9:00 – 16:00

Duminica, 20 martie – 9:00 – 16:00

 

Evenimentul este in curs de acreditare la Colegiul Psihologilor din Romania.

Costul acestui workshop este de 1250 de lei (18 ore de formare).
Membrii și studenții ARPsiC și SPJLM vor plăti un cost redus în baza dovezii de apartenență, acesta fiind 1050 de lei.

Înscrierea se va face prin accesarea butonului ”Înregistrare”, selectarea uneia dintre cele 2 variante de înscriere și completarea câmpurilor, iar plata prin transfer bancar în contul asociației, pe care il veți primi ulterior înscrierii.
ATENȚIE! Înscrierea fără efectuarea plății nu garantează rezervarea unui loc la acest workshop.

Mai multe detalii despre TSM puteti gasi aici.

 

TSM – Therapeutic Spiral Model training level 1

Containment: The Key to Safety with Actions Methods

Have you ever thought that in working with trauma, the client can be retraumatized?

TSM is innovative clinical psychodrama to treat PTSD safely and effectively with an internal role map.

This is the first workshop in a series of 4 that form level 1 of training in TSM – Therapeutic Spiral Model, these being:

 • Containment: the key to safety through methods of action – 18th – 20th of March 2022
 • The brain in action: the neurobiology of trauma – autumn 2022 (the period is to be set)
 • Making friends with defenses in action – spring 2023 (the period is to be set)
 • Transforming the TSM trauma triangle into post-traumatic growth – autumn 2023 (the period is to be set)

During this course we present the overall template or protocol for conducting TSM psychodrama and all experiential therapy methods safely, regardless of the problems that   trauma survivors present.  The Trauma Survivor’s Internal Role Atom (TSIRA) is presented in its fullness. The workshop teaches how TSM’s internal roles, especially the prescriptive roles of the TSIRA, can be adapted to help with residual trauma through containment and accurate labeling. Participants learn to balance thinking and feeling so that old, unprocessed memories can be held safely in the present, and re-examined from the here-and-now perspective to find new solutions for old repetitive trauma patterns.

This workshop also teaches a core TSM action intervention called the Containing Double (CD) (Toscani & Hudgins, 1993), which helps clients with trauma to balance the thinking and feeling parts of their brains. This enables them to stay in the present and take new, spontaneous and creative actions. Demonstration and supervised practice of the CD shows how to make the container bigger, as well as smaller, for obsessive thoughts, defenses, and deep feelings. The CD becomes a bridge from defenses to being present in the here-and-now and is the most used TSM intervention worldwide (Hudgins & Toscani, 2013).

 Objectives – Participants will be able to:

 • Define what containment is and describe why it is needed with experiential methods of change.
 • List and define the 3 stages of the TSM protocol from the clinically-based TSIRA: Prescriptive, Trauma-based, and Transformative Roles.
 • Demonstrate the specific TSM clinical action intervention of the Containing Double (CD) to provide balance of thinking and feeling at all times.
 • Explain how to create a safe container for the expression of deep feelings of grief, rage, despair, and terror for developmental repair.
 • Facilitate the accurate labeling of thoughts and feelings to guide integrated action that changes old trauma patterns.
 • Describe how they will apply learning from this workshop in their professional setting(s).

Containing double

 • help to maintain full connection between thinking and feeling.
 • Help to exchange information stored in the right-brain to the left-brain.
 • Slow down and hold/contain the feelings, images, sensations, smells, etc., until they can be attached to words.

Body Double

 • Create a safe, grounding, bodily experience
 • Teach the client to breathe deeply and slow down, to soothe the amygdala
 • Decrease dissociation so clients become aware of their bodies in a good way.
 • Establish a sense of safety in their bodies in the here-and-now.
 • Learn steps to continue body-awareness after the drama.

 

What is TSM?

The Therapeutic Spiral Model was developed by Board Certified Psychodrama Trainers, Educators and Practitioners of Psychodrama, Sociometry, and Group Psychotherapy— Kate Hudgins, Ph.D., and Francesca Toscani, M.Ed.  TEP.  TSM is an integration of classical psychodrama, attachment theory and recent advances in interpersonal neurobiology and trauma theory to provide additional safety and structure when working with trauma.

The Therapeutic Spiral Model (TSM) is a form of clinically-modified psychodrama used for the safe and effective treatment of trauma. Since the inception of TSM in 1992, thousands of people around the world have benefited from its application. TSM addresses trauma resulting from physical/emotional abuse, childhood sexual abuse, rape and sexual assault, ethnic conflict, torture and other forms of political or structural violence. TSM is based on the premise that survivors of trauma need to be adequately resourced with a set of roles that can be internalized for greater awareness, resilience, and post-traumatic growth. Only when this is accomplished can survivors fully explore, understand, and release themselves from the debilitating impact of traumatic events.

From 1992-1995, a group of like-minded certified Practitioners and Trainers in Psychodrama, Sociometry and Group Psychotherapy, joined together to make psychodrama safe for even the most vulnerable people. This group was used as an in-vivo lab to develop the structures and interventions of clinically modified psychodrama for trauma that is the Therapeutic Spiral Model.  In turn psychodramatic fashion, we tried it on each other to find what worked and what didn’t and then tested out in the real world with clients.

TSM is an organic clinical system that developed over thousands of hours working with 100s of survivors of PTSD around the world in settings from therapy offices to the deserts of the Middle East and university mental health centers in China. We are thankful that TSM has been seasoned with the input of many trainers, clients, and others and is thus applicable to many situations involving trauma and stress.

 

Trainers:

Dr. Kate Hudgins

Kate Hudgins, Ph.D., TEP, is an inspirational leader and a stellar trainer known worldwide for her innovative model of safe and effective trauma treatment.

Recognized as an international expert and author on trauma, Kate brings rigorous clinical training in psychology, psychodrama, and experiential psychotherapy as well as cross-cultural and indigenous learning and her own life experience.

Along with Francesca Toscani, M.Ed., TEP, Dr. Kate has developed, refined, and taught the Therapeutic Spiral Model, the healing method for survivors of trauma, in 35 countries and counting. She has been an experiential psychotherapist and trainer for more than 40 years, bringing spontaneity, creativity and healing to people who have experienced trauma in many settings.

Dr. Kate is well known for her work in Asia for the past 17 years where she has successful trained the staff of the first mental health center at Hua Qiao University in Xiamen, China and built several Action Healing Teams in Taiwan.  She has brought TSM to 35 countries and is scheduled to teach in Europe next year in Norway, Sweden, and Spain. She maintains a West Coast Training group in San Francisco and an East Coast Training group in Philadelphia in the USA, while still maintaining a busy international schedule.  Due to the expansion of TSM, 100’s of people have become certified through the TSI International Certification Training Program in Trauma Therapy around the world.

Ina Hogenboom

 • Registered Psychologist NIP;
 • Trainer, Educator & Practitioner in Psychodrama (TEP),
 • European Certificate of Psychotherapy (ECP),
 • TSM Teamleader,
 • Specialized Counselor in Critical Incident Debriefing (CID).

Ina has several years of experience as a senior psychologist working for government ministries, law firms, insurance companies, police, mental health institutions, etc. She treated employees with complicated problems and collaborated with psychiatrists, neuropsychologists and troubleshooters.

In companies she gave management support and advice on dealing with psychological problems and on themes such as stress, trauma, crises, communication and resilience. She provided in-company training courses for employees and managers on self-management, job satisfaction and vitality, energy management and trauma.

Ina currently works in her psychological practice for advice, coaching, training, therapy and education. In addition to guiding, training and coaching clients, she provides accredited education in working with psychodrama (in coaching, training, therapy). She regularly gives workshops at international conferences and works with clients and colleagues at an international level. Much of her current work focuses on trauma education, training, and therapy (live and online).

Ina trains people to use TSM in their work and she has contributed to the new book on TSM, which will be published soon. She has written a chapter on the use of projective identification within this model for safely guiding post-traumatic growth after trauma.

In her work she combines positive psychology with active techniques. With her focus on spontaneity, mental strength and resilience she helps people to use their creativity again to find solutions.

 

English will be the main language of this workshop. Places are limited. The access will be made according to the regulations in force at the time of the workshop.

Location: UZINEXPORT, Bucharest

Schedule and timetable: 18 – 20 March 2022, 6 hours every day:

Friday, 18th of March – 12:00 – 19:00 EET

Saturday, 19th of March – 9:00 – 16:00 EET

Sunday, 20th of March – 9:00 – 16:00 EET

The cost of this workshop (18 hours of training) is 1250 lei (250€).

Registration will be done by accessing the “Register” button, checking the first option and filling in the blanks. Payment will be done by bank transfer. You will receive an e-mail with the details after your registration.
CAREFUL! Registration without payment does not guarantee the reservation of a place at this workshop.

 

More details about TSM can be found here.

Pret eveniment: 1,250.00lei

Stoc epuizat