Containment: The Key to Safety with Action Methods

Reducere!
Locatie:
Valea Merilor, Predesti, Dolj
Data:
12 - 14 aprilie 2024

Prezentare

Te anunțăm cu entuziasm că primul workshop ce face parte din cele 4 ce compun nivelul 1 de formare Therapeutic Spiral Model, Containment: The Key to Safety with Action Methods, va avea loc lângă Craiova, în perioada 12 – 14 aprilie 2024.

De data acesta workshopul se va desfășura la țară, într-o locație idilică aflată în Valea Merilor, Comuna Predești, județul Dolj, la aproximativ 12 km distanță de Craiova, aprilie lângă pădure și livada cu meri ce oferă un peisaj pitoresc și relaxant, ideal pentru o experiență de învățare și lucru cu sine de neuitat.

Poți beneficia opțional de cazare si masa în limita locurilor disponibile, în incintă, costul fiind de 180 de lei/ persoană. Pentru cei ce nu optează pentru cazare, putem asigura 3 mese pe zi (mic dejun, prânz și cină), costul fiind de 80 de lei/ persoana/ zi. Condițiile pentru serviciile de masa și cazare pot fi discutate/ negociate individual, după înscriere.

Costul întreg pentru participare este de 1250 de lei. Până pe 1 aprilie 2024 workshopul este redus 40%, costul fiind de 750 de lei.

Poți să te înscrii la celelalte workshop-uri chiar dacă nu vei participa la acesta, pentru că acesta va fi reluat în curând.

TSM – Modelul Spiralei Terapeutice nivelul 1

Te-ai gândit vreodată că în lucrul cu trauma, clientul poate fi retraumatizat?

TSM este psihodramă clinică inovativă pentru tratarea tulburării de stres posttraumatic în mod eficient și în siguranță cu ajutorul hărții rolurilor interioare.

Cele 4 ateliere ce alcătuiesc nivelul 1 de formare în TSM – Modelul Spiralei Terapeutice sunt:

 • Containment: The Key to Safety with Action Methods (Continerea: cheia siguranței prin metode de acțiune) 12 – 14 aprilie 2024
 • The Brain in Action: The Neurobiology of Trauma (Creierul în acțiune: neurobiologia traumei)
 • Making Friends with Defenses in Action (Împrietenirea cu apărările în acțiune)
 • Transforming the TSM Trauma Triangle to Post-traumatic Growth (Transformarea triunghiului traumei TSM în creștere post-traumatică)

Pe parcursul acestui curs vă prezentăm șablonul sau protocolul general pentru desfășurarea psihodramei TSM și toate metodele de terapie experiențială în siguranță, indiferent de problemele pe care le prezintă supraviețuitorii traumei. Atomul de rol intern al supraviețuitorului traumei (TSIRA) este prezentat în deplinătatea sa. Atelierul va demonstra cum rolurile interne ale TSM, în special rolurile prescriptive ale TSIRA, pot fi adaptate pentru a ajuta la trauma reziduală prin conținere și recunoaștere precisă. Participanții învață să echilibreze gândirea și sentimentele, astfel încât amintirile vechi, neprocesate, să poată fi păstrate în siguranță în prezent și reexaminate din perspectiva aici și acum pentru a găsi noi soluții pentru vechile modele de traume repetitive.

Acest atelier predă, de asemenea, o intervenție de acțiune de bază TSM numită Dublul de Conținere (Containing Double – CD) (Toscani & Hudgins, 1993), care ajută clienții cu traume să își echilibreze părțile creierului responsabile cu gândirea și emoțiile. Acest lucru le permite să rămână în prezent și să întreprindă acțiuni noi, spontane și creative. Demonstrarea și punerea în practică supravegheată a CD-ului arată cum poate fi creat un mediu conținător adaptabil pentru gânduri obsesive, apărări și sentimente profunde. CD-ul devine o punte de la apărare la a fi prezent în aici și acum și este cea mai folosită intervenție TSM la nivel mondial, alături de dublul corporal (Body Double) (Hudgins & Toscani, 2013).

Ce inveti in acest workshop?

 • Conceptul de CONȚINERE (Containement) și motivele pentru care este nevoie de aplicarea lui, utilizând metode experiențiale;
 • Cum să identifici la clienții tăi și să dezvolți rolurile prescriptive (ce pregătesc clientul pentru explorarea traumei), rolurile ce emerg din traumă (perpetrator, wounded child, abandoning authority ) și rolurile de creștere post-traumatică (care direcționează clientul către starea de vindecare);
 • Cum să utilizezi tehnica Containing double (dublul de conținere) pentru a explora și asigura echilibrul gândirii și simțirii în interacțiunea terapeutică și post-terapeutică;
 • Cum să creezi un proces și mediu conținător de siguranță pentru client, în vederea exprimării sentimentelor profunde de doliu, durere, furie, disperare și teroare pentru dezvoltărea reparatoare;
 • Cum să facilitezi recunoașterea corectă a gândurilor și sentimentelor pentru a ghida clientul către creșterea post-traumatică;
 • Exerciții practice și demonstrative de lucru în cadre specifice mai multor tipuri de traumă.

Dublul de conținere (containing double)

 • ajută la menținerea unei conexiuni depline între gândire și simțire;
 • ajută la schimbul de informații stocate între creierul drept și creierul stâng;
 • încetinește și menține/conține sentimentele, imaginile, senzațiile, mirosurile etc., până când pot fi atașate cuvintelor.

Dublul corporal (body double)

 • crează o experiență corporală sigură, solidară;
 • învață clientul să respire profund și să încetinească, pentru a calma amigdala;
 • reduce disocierea, astfel încât clienții să devină conștienți de corpul lor într-un sens bun;
 • stabilește un sentiment de siguranță în corpurile lor în aici și acum;
 • urmeză pași concreți pentru a continua conștientizarea și conexiunea cu propriul corp după încheierea psihodramei.

 

Ce este TSM?

Modelul Spiralei Terapeutice a fost dezvoltat de către formatori, educatori și practicieni în psihodramă, sociometrie și psihoterapie de grup certificați de către consiliu – Kate Hudgins, Ph.D. și Francesca Toscani, M.Ed. TEP. TSM este o integrare a psihodramei clasice, a teoriei atașamentului și a progreselor recente în neurobiologia interpersonală și teoria traumei pentru a oferi siguranță și structură suplimentară atunci când lucrăm cu traume.

Modelul Spiralei Terapeutice (TSM) este o formă de psihodramă modificată clinic utilizată pentru tratamentul sigur și eficient al traumei. De la înființarea TSM în 1992, mii de oameni din întreaga lume au beneficiat de aplicarea acestuia. TSM abordează traume rezultate din abuz fizic/emoțional, abuz sexual din copilărie, viol și agresiune sexuală, conflicte etnice, tortură și alte forme de violență politică sau structurală. TSM se bazează pe premisa că supraviețuitorii traumei trebuie să aibă resurse adecvate cu un set de roluri care pot fi interiorizate pentru o mai mare conștientizare, reziliență și creștere post-traumatică. Doar atunci când acest lucru este realizat, supraviețuitorii pot explora, înțelege și elibera pe deplin de impactul debilitant al evenimentelor traumatice.

Din 1992 până în 1995, un grup de practicieni și formatori certificați în psihodramă, sociometrie și psihoterapie de grup s-au unit pentru a face psihodrama sigură chiar și pentru cei mai vulnerabili oameni. Acest grup a fost folosit ca laborator in-vivo pentru a dezvolta structurile și intervențiile psihodramei modificate clinic pentru traume, care este Modelul Spiralei Terapeutice. La rândul său, în spiritul modelului psihodramatic, aceștia au încercat unul pe altul această abordare pentru a găsi ce funcționează și ce nu și apoi au testat-o ​​în lumea reală cu clienții.

TSM este un sistem clinic organic care s-a dezvoltat pe parcursul a mii de ore de lucru cu peste 100 de supraviețuitori ai PTSD din întreaga lume, de la cabinete de psihoterapie până la deșerturile din Orientul Mijlociu și centre universitare de sănătate mintală din China. Suntem recunoscători că TSM a fost condimentat cu contribuția multor instructori, clienți și alții implicați și este astfel aplicabil în multe situații care implică traume și stres.

 

Formator:

Ina Hogenboom

 • Psiholog inregistrat NIP;
 • Trainer, Educator și Practicant în Psihodramă (TEP);
 • Certificat European de Psihoterapie (ECP);
 • Lider de echipă TSM;
 • Consilier specializat în Critical Incident Debriefing (CID).

Ina are mulți ani de experiență ca psiholog senior care lucrează pentru ministere guvernamentale, firme de avocatură, companii de asigurări, poliție, instituții de sănătate mintală etc. A tratat angajații cu probleme complicate și a colaborat cu psihiatri, neuropsihologi și mediatori.

În companii, ea a oferit suport și consiliere pentru management în abordarea problemelor psihologice și pe teme precum stresul, traumele, crizele, comunicarea și reziliența. Ea a oferit cursuri de formare în cadrul companiei pentru angajați și manageri despre auto-management, satisfacție și vitalitate în muncă, management al energiei și traume.

Ina lucrează în prezent în practică privată ca psiholog specializat în consiliere, coaching, training, terapie și educație. Pe lângă îndrumare, training și coaching, ea oferă și formare acreditată în lucrul cu psihodrama (în coaching, training, terapie). Ea susține în mod regulat workshop-uri la conferințe internaționale și lucrează cu clienți și colegi la nivel internațional. O mare parte din munca ei actuală se concentrează pe educare, formare și terapia traumei (live și online).

Ina formează oamenii să folosească TSM în munca lor și a contribuit la noua carte despre TSM, care va fi publicată în curând. Ea a scris un capitol despre utilizarea identificării proiective în cadrul acestui model pentru a ghida în siguranță creșterea post-traumatică.

În munca sa, ea combină psihologia pozitivă cu tehnicile active. Concentrându-se pe spontaneitate, forță mentală și rezistență, îi ajută pe oameni să-și folosească din nou creativitatea pentru a găsi soluții.

Workshopul va fi susținut în limba engleză cu traducere în limba română. Locurile sunt limitate. 

Înscrierea se va face prin accesarea butonului ”Înregistrare” și completarea câmpurilor, iar plata prin transfer bancar în contul asociației, pe care il veți primi ulterior înscrierii.
ATENȚIE! Înscrierea fără efectuarea plății nu garantează rezervarea unui loc la acest workshop.

Mai multe detalii despre TSM puteti gasi aici.

Pret eveniment: 1,250.00lei 750.00lei

Numar de locuri