Ateliere pentru dezvoltarea abilităților de viață pentru copii și adolescenți

Locatie:
Centrul de Psihoterapie Irina Gruia
Data:
Începând cu 18 noiembrie 2019

Prezentare

Centrul de Psihoterapie Irina Gruia deschide o nouă sesiune de ateliere pentru copii și tineri ce își propune dezvoltarea de abilități de viață.

Ce înseamnă un ATELIER PENTRU DEZVOLTAREA ABILITĂȚILOR DE VIAȚĂ?
Înseamna un „curs” în care se folosesc mai multe metode aplicative, ce se completează una pe cealaltă, pentru a atinge mai multe obiective, din mai multe arii ale personalității și vieții psiho-sociale a copilului sau a tânărului.

OBIECTIVUL CURSULUI îl reprezintă dezvoltarea autonomiei (gestionarea emoțiilor și a situațiilor de viață), a abilităților de a stabili relații interumane constructive (cu copiii și adulții) și interiorizarea sănătoasă a autorității (părinti, cadre didactice, familia extinsă).

Ce sunt ABILITĂȚILE DE VIAȚĂ? Tot ceea ce avem nevoie pentru o viață reușită și… nu găsim într-o carte, ci învățăm preponderent prin experiență: gândire creativă, adaptabilitate, spirit de echipă, leadership, gândire critică, curiozitate, etică, empatie, flexibilitate, luarea deciziilor, integritate, gestionarea propriilor emoții, a conflictelor și a eșecului, atingerea scopurilor. O persoana ce dobândește și învață „școala vieții” le va avea cu siguranță pe toate cele descrise anterior.

FACILITATORII implicați în acest program dețin certificări naționale și internaționale pentru metodele diverse de lucru, pe care și le-au însușit în peste 4000 de ore de lucru concret cu situații reale de viață. Echipa este formată din 3 facilitatori, autorizați în același timp ca traineri, consilieri în dezvoltare personală, psihologi și psihoterapeuți: Irina Gruia (coordonator), Eugenia Ozunu, și Roxana Enache. Echipele sunt construite în funcție de specificul grupului (vârstă, dificultăți, obiective).

DURATA ATELIERELOR este de 10 întâlniri de câte 50 minute. Întâlnirile grupului de adolescenți vor dura 90 de minute.
COST: 70 lei/întâlnire. Plata se face pe minim 5 ședințe în avans, pentru rezervarea locului. În vederea atingerii obiectivelor este necesară o prezența de minim 80%.
ÎNSCRIERI online, accesând linkul corespunzător:

Grupul ”NU VREAU!”, în fiecare joi, începând cu orele 17:30
Acest grup este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 4.5 ani. Activitățile ce vor avea loc în cadrul grupului facilitează autonomia și interacțiunea constructivă prin role-training.
Linkul pentru înscriere aici.

Grupul ”NU POT!”, în fiecare marți, începând cu orele 18:30
Acest grup este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 4.5 și 6 ani. Activitățile ce vor avea loc în cadrul grupului facilitează autoreglarea emoțională și inteligența relațională prin structuri funcționale de bază.
Linkul pentru înscriere aici.

Grupul ”NU ȘTIU!”, în fiecare marți, începând cu orele 17:30
Acest grup este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani. Activitățile ce vor avea loc în cadrul grupului facilitează gestionarea productivă a stresului de adaptare la mediul școlar și dezvoltarea sănătoasă a imaginii de sine în relație cu ceilalți.
Linkul pentru înscriere aici.

Grupul ”VREAU ȘI EU!”, în fiecare miercuri, începând cu orele 16:00
Acest grup este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani. Activitățile ce vor avea loc în cadrul grupului facilitează dezvoltarea capacității de a fi dependent sau independent față de ceilalți prin crearea de modele constructive de raportare la sine și la cei din jur și prin integrarea optimă a autorității.
Linkul pentru înscriere aici.

Grupul ”LASĂ-MĂ-N PACE!”, în fiecare luni, începând cu orele 16:00
Acest grup este dedicat adolescenților cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani. Activitățile ce vor avea loc în cadrul grupului facilitează gestionarea emoțiilor, frustrărilor și tensiunilor specifice vârstei, dar și antrenarea unor abilități de viață în relație cu provocările prezente (depresie, dependențe, izolare, lipsă de orientare profesională, relații de cuplu).
Linkul pentru înscriere aici.

Grupul ”VREAU SĂ POT ȘI EU!”, în fiecare vineri, începând cu orele 15:00
Acest grup este dedicat copiilor cu nevoi speciale. Componența grupului se va stabili în funcție de particularitățile fiecărui copil, de tipul de nevoi și de obiectivele acestora, dar și de punctele lor forte. Metoda de lucru va fi terapia prin muzică.
Linkul pentru înscriere aici.