Making Friends with Defenses in Action

Reducere!
Locatie:
Sibiu, Smart Hub
Data:
31 martie - 2 aprilie 2023

Prezentare

Te anunțăm cu entuziasm că al treilea workshop ce face parte din cele 4 ce compun nivelul 1 de formare Therapeutic Spiral Model, Making Friends with Defenses in Action (Devenind prieteni cu apărările în acțiune)” va avea loc la Sibiu, în perioada 31 martie – 2 aprilie 2023, la Sibiu.

Până pe 15 martie 2023 workshopul este redus 40%.

Poți să te înscrii la acest workshop chiar dacă nu ai participat la cele precedente, pentru că acestea vor fi reluate în curând.

TSM – Modelul Spiralei Terapeutice nivelul 1

Te-ai gândit vreodată că în lucrul cu trauma, clientul poate fi retraumatizat?

TSM este psihodramă clinică inovativă pentru tratarea tulburării de stres posttraumatic în mod eficient și în siguranță cu ajutorul hărții rolurilor interioare.

Cele 4 ateliere ce alcătuiesc nivelul 1 de formare în TSM – Modelul Spiralei Terapeutice sunt:

  • Containment: The Key to Safety with Action Methods (Continerea: cheia siguranței prin metode de acțiune) 18-20 martie 2022
  • The Brain in Action: The Neurobiology of Trauma (Creierul în acțiune: neurobiologia traumei) – 18-20 noiembrie 2022
  • Making Friends with Defenses in Action (Împrietenirea cu apărările în acțiune) – 31 martie – 2 aprilie 2023
  • Transforming the TSM Trauma Triangle to Post-traumatic Growth (Transformarea triunghiului traumei TSM în creștere post-traumatică) – toamna 2023 (perioada urmează să fie stabilită)

În acest atelier atenția se concentrează pe apărările pe care oamenii le dezvoltă și folosesc în situații de traumă pentru a se proteja și pentru a-și asigura supraviețuirea, care apoi devine parte din repertoriul rolului supraviețuitorului traumei până la vârsta adultă și pe tot parcursul ei. Categoriile de apărare includ: supraviețuirea, obsesiile, compulsiile, dependențele și tulburările de alimentație, precum și cele care sunt pur și simplu dezadaptative, dar adânc înrădăcinate. Deși au funcționat inițial, vom observa cum pot deveni patologice atunci când nu mai sunt necesare și nu susțin creșterea – adică adevărata spontaneitate și creativitate.

Intervenția clinică de acțiune TSM a Maner of Defenses (MD) este predată ca o structură în două părți în care orice apărare poate fi concretizată prin enactment (punere in acțiune) sau cu utilizarea unor obiecte care să o reprezinte. Când MD este stabilită, aceasta determină când și dacă este necesară o apărare, permițând astfel procesului de apărare să treacă de la gândirea inconștientă la gândirea conștientă și sprijinind vechile apărări să evolueze în protecție psihologică sănătoasă în aici și acum prin rescrierea „fișei postului” lor.

Ce înveți în acest workshop?

  • Vei obține o privire de ansamblu asupra mecanismelor de apărare care se dezvoltă în urma traumei, inclusiv: supraviețuire, obsesii, compulsii, dependențe și tulburări de alimentație, precum și abilități de adaptare dezadaptată.
  • Vei experiementa intervenția clinică de acțiune TSM a MD și să afle cum să o utilizeze în situații clinice și cum să adapteze utilizarea acesteia la alte medii și situații.
  • Vei putea identifica și numi apărările lor personale pe care le aplică cel mai frecvent și cum să le transforme în abilități de coping și gestionare superioare.
  • Vei învăța să planifici modul în care vor aplica abilitățile și cunoștințele învățate în acest atelier în cadrul tău profesional.

Ce este TSM?

Modelul Spiralei Terapeutice a fost dezvoltat de către formatori, educatori și practicieni în psihodramă, sociometrie și psihoterapie de grup certificați de către consiliu – Kate Hudgins, Ph.D. și Francesca Toscani, M.Ed. TEP. TSM este o integrare a psihodramei clasice, a teoriei atașamentului și a progreselor recente în neurobiologia interpersonală și teoria traumei pentru a oferi siguranță și structură suplimentară atunci când lucrăm cu traume.

Modelul Spiralei Terapeutice (TSM) este o formă de psihodramă modificată clinic utilizată pentru tratamentul sigur și eficient al traumei. De la înființarea TSM în 1992, mii de oameni din întreaga lume au beneficiat de aplicarea acestuia. TSM abordează traume rezultate din abuz fizic/emoțional, abuz sexual din copilărie, viol și agresiune sexuală, conflicte etnice, tortură și alte forme de violență politică sau structurală. TSM se bazează pe premisa că supraviețuitorii traumei trebuie să aibă resurse adecvate cu un set de roluri care pot fi interiorizate pentru o mai mare conștientizare, reziliență și creștere post-traumatică. Doar atunci când acest lucru este realizat, supraviețuitorii pot explora, înțelege și elibera pe deplin de impactul debilitant al evenimentelor traumatice.

Din 1992 până în 1995, un grup de practicieni și formatori certificați în psihodramă, sociometrie și psihoterapie de grup s-au unit pentru a face psihodrama sigură chiar și pentru cei mai vulnerabili oameni. Acest grup a fost folosit ca laborator in-vivo pentru a dezvolta structurile și intervențiile psihodramei modificate clinic pentru traume, care este Modelul Spiralei Terapeutice. La rândul său, în spiritul modelului psihodramatic, aceștia au încercat unul pe altul această abordare pentru a găsi ce funcționează și ce nu și apoi au testat-o ​​în lumea reală cu clienții.

TSM este un sistem clinic organic care s-a dezvoltat pe parcursul a mii de ore de lucru cu peste 100 de supraviețuitori ai PTSD din întreaga lume, de la cabinete de psihoterapie până la deșerturile din Orientul Mijlociu și centre universitare de sănătate mintală din China. Suntem recunoscători că TSM a fost condimentat cu contribuția multor instructori, clienți și alții implicați și este astfel aplicabil în multe situații care implică traume și stres.

Trainer: Ina Hogenboom

  • Psiholog inregistrat NIP;
  • Trainer, Educator și Practicant în Psihodramă (TEP);
  • Certificat European de Psihoterapie (ECP);
  • Team leader TSM;
  • Consilier specializat în Critical Incident Debriefing (CID).

Ina are mulți ani de experiență ca psiholog senior care lucrează pentru ministere guvernamentale, firme de avocatură, companii de asigurări, poliție, instituții de sănătate mintală etc. A tratat angajații cu probleme complicate și a colaborat cu psihiatri, neuropsihologi și mediatori.

În companii, ea a oferit suport și consiliere pentru management în abordarea problemelor psihologice și pe teme precum stresul, traumele, crizele, comunicarea și reziliența. Ea a oferit cursuri de formare în cadrul companiei pentru angajați și manageri despre auto-management, satisfacție și vitalitate în muncă, management al energiei și traume.

Ina lucrează în prezent în practică privată ca psiholog specializat în consiliere, coaching, training, terapie și educație. Pe lângă îndrumare, training și coaching, ea oferă și formare acreditată în lucrul cu psihodrama (în coaching, training, terapie). Ea susține în mod regulat workshop-uri la conferințe internaționale și lucrează cu clienți și colegi la nivel internațional. O mare parte din munca ei actuală se concentrează pe educare, formare și terapia traumei (live și online).

Ina formează oamenii să folosească TSM în munca lor și a contribuit la noua carte despre TSM, care va fi publicată în curând. Ea a scris un capitol despre utilizarea identificării proiective în cadrul acestui model pentru a ghida în siguranță creșterea post-traumatică.

În munca sa, ea combină psihologia pozitivă cu tehnicile active. Concentrându-se pe spontaneitate, forță mentală și rezistență, îi ajută pe oameni să-și folosească din nou creativitatea pentru a găsi soluții.

Workshopul va fi susținut în limba engleză. Locurile sunt limitate. 

Înscrierea se va face prin accesarea butonului ”Înregistrare” și completarea câmpurilor, iar plata prin transfer bancar în contul asociației, pe care il veți primi ulterior înscrierii.
ATENȚIE! Înscrierea fără efectuarea plății nu garantează rezervarea unui loc la acest workshop.

Mai multe detalii despre TSM puteti gasi aici.

Pret eveniment: 1,250.00lei 750.00lei

Numar de locuri