Intreaba specialistul

Ai aici posibilitatea sa ceri o recomandare pentru problema ta. Unul dintre cei 6 specialisti iti va raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 1. Anca Domneac:

  Cred ca am o problema cu copilul meu. Are 7 abi si de cateva saptamani este foarte agresiv cu sora lui mai mica, de 4 ani. Cum pot sa rezolv?

  • carljung:

   Este posibil ca una dintre dificultati sa fie legata de modul in care dvs si tatal copilului ati gestionat aparitia in familie a celui de-al doilea copil. De asemenea, agresivitatea unui copil creste atunci cand nevoile lui fundamentale (in mod special cele emotionale si cele relationale) nu sund indeplinite. Va recomand sa il imbratisati mai des pe primul nascut, sa evitati sa ii numiti *mic* sau *mare* pe fiecare dintre ei si sa petreceti minim o ora si jumatate zilnic cu primul copil, singuri, fara ca al doilea copil sa fie prezent.

 2. AlexV:

  Buna ziua.Am o problema psihica si urmez tratament cu solian de 400.singurul ajutor si echilibru sufletesc este mama care ma sprijina zi de zi,insa eu tot ma gandesc la ce o sa fac cand nu va mai fi ea si acest gand ma duce la ideea de moarte,adica ma gandesc ca atunci cand nu va mai fi ea in viata mai bine sa mor.credeti ca e normal sa gandesc asa sau aceste ganduri sunt semn de depresie?as vrea sa stiu cum pot sa depasesc aceste stari si sa fiu mai barbat in adevaratul sens al cuvantului?am facut si psihoterapie 5 ani de zile dar simt ca acea verbalizare nu m a ajutat cu nimic.va multumesc frumos.

  • mihai:

   Solutia este psihoterapia. Rolul acesteia nu este doar sa verbalizati temerile dvs, ci sa va ajute sa gasiti alte resurse pe care sa va bazati. Adica sa schimbati punctul de sprijin: in loc sa va bizuiti atat de mult pe mama, va trebui sa invatati sa va bizuiti pe propria persoana; de asemenea va puteti bizui pe Dumnezeu- El este singurul care nu moare si nu ne dezamageste niciodata.

 3. Aurelia:

  Ce presupune sa faci psihoterapie?

  • mihai:

   A face psihoterapie presupune, în primul rând, să iei decizia de a te lăsa ajutat de o persoană specializată pentru a atinge anumite obiective dorite. Poate fi vorba despre depășirea unor blocaje, dispariția unor simptome, despre autocunoaștere și creștere, despre îmbunătățirea relației cu cei din jur, despre regăsirea echilibrului pierdut

 4. Robert:

  De unde stiu ca forma aceasta de psihoterapie este potrivita pentru mine?

  • mihai:

   Intr-adevar, majoritatea tipurilor de probleme psihologice sunt abordate intr-o mare varietate de forme de psihoterapie – validate si nevalidate, propuse de o mare varietate de specialisti – psihologi, psihiatri, medici, filosofi, scriitori etc. Prin urmare este firesc sa te intrebi cum poti sa stii pe care sa o alegi si care va fi potrivita pentru tine.